Διατροφή εγκυμοσύνης
H διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα θέμα πάντα επίκαιρο και πολύ σημαντικό. Δεν ειναι λίγες εκείνες οι γυναίκες που μετά από μια εγκυμοσύνη παρουσιάζουν αλλαγές στο βάρος τους, αλλά και προβλήματα με την υγεία τους.
Η διατροφή είναι αυτή που προσφέρει στον οργανισμό όλες εκείνες τις ουσίες που ειναι απαραίτητες για τη φυσιολογική διάπλαση του εμβρύου.
Η γυναίκα, συνήθως, έχει ανάγκη από μικρότερη ποσότητα τροφής σε σχέση με τον άνδρα, γιατί η σωματική της διάπλαση και η εργασία που αποδίδει ειναι μικρότερες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα πράγματα αλλάζουν, γιατί αυξάνονται οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικές ουσίες. Έτσι, η αξία τις διατροφής εξαρτάται από την περιεκτικότητά της σε ουσίες σπουδαίας βιολογικής σημασίας, όπως είναι οι βιταμίνες και τα μέταλλα. Όταν λείπουν αυτά από τον οργανισμό, εκδηλώνονται διάφορα παθολογικά φαινόμενα. Ας μην ξεχνάμε πως το έμβρυο δεν περιορίζεται μόνο στις αυξητικές του ανάγκες, αλλά ειναι περισσότερο απαιτητικό γιατί αποθηκεύει στο συκώτι και στα άλλα όργανά του βιταμίνες, σίδηρο και άλλα μέταλλα.
Στα παρακείμενα αρχεία μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με θέματα που αφορούν στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατεβάστε

Επιλέξτε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω άρθρα για να δείτε περισσότερο εξειδικευμένες πληρoφορίες σχετικά με τo αντικείμενο της ενότητας.
Τα άρθρα διατίθενται είτε δωρεάν, είτε έναντι μικρού αντιτίμου (Add to Cart). Στην τελευταία περίπτωση, μεταφέρεστε αυτόματα στο ασφαλές περιβάλλον του PayPal, όπου είτε ολοκληρώνετε την αγορά σας (Proceed to checkout), είτε επιλέγετε και άλλα αρχεία που σας ενδιαφέρουν (Continue shopping). Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, σας παρέχονται αυτόματα οι σύνδεσμοι για να κατεβάσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας.Η διατροφή της εγκύου. Τιμή: € 1,00.

Διατροφή και πρωινή αδιαθεσία της εγκύου. Τιμή: € 1,00.

Τι πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη. Τιμή: € 1,00.

Κρίσεις βουλιμίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τιμή: € 1,00.

Η ανάπτυξη του εμβρύου.
Τιμή: € 1,00.